MOVING BODY – ВАРНА

7 – 9 юли
FB/movingbodyfestival 

В рамките на своето осмо издание фестивалът Moving Body във Варна показва селекция от най-добрите късометражните танцови филми, участвали в международния конкурс за скрийнденс Critical moves. Танцьори, хореографи, визуални артисти и майстори на филмовото изкуство от цял свят имат възможност да кандидатстват в отворената покана до 23 май. 

Moving Body #8 продължава и през есента с творчески резиденции и пърформанси в открити градски пространства. Артистите от тази част на програмата се селектират отново чрез международен конкурс, който се обявява началото на м. април. 

Платформата Moving Body продължава да предлага различен поглед към движението и чрез рубриката „Превод в ефир“, скрийнденс турнето Let’s movе и творчески ателиета Our movement. Планира се тези формати да се случват не само в онлайн пространството, но и на живо в София и във Велико Търново. 

Инициативите са част от проектите Moving Body Platform 2022-2023 и PERFORMANCE ROOM 2023 и се реализират с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites