Фестивал на физическия и визуалния театър „Ерата на Водолея“ 2019 в Бургас

Фестивалът „Ерата на Водолея“ предизвиква интерес със своя специален фокус върху физическия и визуалния театър. Той се организира в Бургас на всеки две години от фондациите „Театър в куфар“ и „За Родопите“. Неговото 10 издание тази година включва 10 заглавия, като международните участия идват от Израел, Швеция и Холандия.

Фестивалът представя пред бургаска публика и нови продукции на някои от изявените съвременни български хореографи като Росен Михайлов (със „Закуска на тревата с един фавн“), Живко Желязков (с физическия спектакъл „Госпожица Юлия“ по едноименната пиеса на А. Стриндберг), както и студенти от Нов български университет с танцовия спектакъл „Картини от една изложба“ с хореограф Татяна Соколова, а също и нашумели заглавия в сферата на визуалния театър като „Филифьонката, която вярваше в бедствия” с автор и режисьор Петър Тодоров.

„Отвътре“, хор. Равид Абарбанел/ Израел © Ravid Abarbanel

Част от фестивалната програма е и представлението „Сияние“ на бургаската танцова компания „Дюн“ с хореограф Петя Стойкова, както и продукцията „Drag On” на международния колектив „Стийм Руум“, част от който е и Жана Пенчева от Бургас. 

Фестивалът се провежда на сцената на Драматичния театър „А. Будевска“, в Бургаския куклен театър, в Морско казино и в Младежкия културен център при вход свободен.

Подробна програма можете да видите тук

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites