СЪВРЕМЕННОТО ЛИЦЕ НА КРАЛСКИЯ БАЛЕТ В КИНО СЕЗОН 2018/19 НА КРАЛСКАТА ОПЕРА В ЛОНДОН

Снимка: “Flight Pattern”
© Tristram Kenton

Кино сезон 2018/19 на Кралската опера в Лондон, който се излъчва в България от веригата „Кино Арена“, представя хореографии на Кристофър Уилдън, Кристъл Пайт, Сиди Ларби Шеркауи и Кенет Макмилън в края на юни и средата на юли.


Съвременното лице на Кралския балет към Кралската опера в Лондон се показва в сборна програма, озаглавена „Три едноактни балета“. Тя включва творби на трима от водещите хореографи днес и се излъчва на 26, 29 и 30 юни. “Within the Golden Hour” („В златния час“) на хореографа Кристофър Уилдън проследява седем двойки, които непрекъснато се разделят и преплитат, облени в лъчите на залеза и на фона на музика на Вивалди и Марко Босси. Кристъл Пайт се представя с “Flight Pattern” („Полет“), където използва музика на Хенрик Горецки и голям танцов ансамбъл за вълнуваща рефлексия върху мигрантската криза. Програмата включва още новата продукция „Медуза“,създадена за Кралския балет от известния белгийски хореограф Сиди Ларби Шеркауи с музика от Хенри Пърсел.

Сезонът се закрива с балетния спектакъл по„Ромео и Жулиета“ от Сергей Прокофиев с хореограф Кенет Макмилън (17, 20 и 21 юли).
kinoarena.com


Публикацията е част от рубриката КАЛЕНДАР на „Списание за танц“, бр. 1/2019 с избрани събития от сферата на балета, съвременния танц и пърформанс в България и в Европа до края на 2019.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites